Уроки зменшення ризику. Їж менше солі! 🧂
Головне джерело солі, яку ти споживаєш щодня, — не сільничка на столі 75% солі «ховається» саме у магазинних продуктах — перероблені м’ясні та рибні вироби, фастфуд, солоні закуски, соуси та приправи, хлібобулочні вироби. І лише 25% — ми отримуємо щодня із сільниці вдома. Такі дані науковців: https://lnk.ua/BNEMMqlNG

100 г таких продуктів може містити твою добову норму солі! Багаті на сіль і звичні продукти, які ми їмо щодня, наприклад, хліб або сири.
ВООЗ рекомендує до 5 г солі на добу (чайна ложка без верху), українці в середньому споживають удвічі більше!
Зверни увагу на свій щоденний раціон, бо повномасштабне вторгнення росії негативно вплинула на наші харчові звички.
Дослідження кажуть, що майже половина українців почала вживати більше нездорової їжі (42%).
А ще через зростання цін 64% обирають дешевші продукти, які також можуть містити багато солі: https://lnk.ua/k4x99R8ey
Ще поради і корисна інформація про сіль в харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!